Folkemøter
Vi vil arrangere et åpent folkemøte i høringsperioden om hovedplanen.
Åpen kontordag
Gjennom «åpne kontordager» vil det være mulig å kunne stille spørsmål og diskutere konkrete utfordringer i og langs traseen.
Dialogmøter
Vi vil ha dialogmøter med de som har særinteresser. Dette gjelder private og offentlige aktører.
Grunnerverv
Vi vil ha egne møter med grunneiere om grunnerverv fortløpende i prosjektperioden. Vi sender egne invitasjoner til dem det gjelder.
Digital medvirkning
Vi ønsker en bred medvirkning i prosjektet. Det er derfor utarbeidet to løsninger for digital medvirkning der det skilles mellom de formelle merknadene til reguleringene og mer uformelle kommentarer/spørsmål/informasjon til prosjektet.
InformasjonsportalDette er en digital 3D-portal som ligger åpen gjennom hele prosjektperioden. Formålet med portalen er å gi informasjon til berørte og interesserte samt at de som ønsker det, kan gi generell informasjon/faktaopplysninger som kan være av betydning for prosjektet i alle faser.
MerknadsportalMerknadsportalen knyttes til de formelle og lovpålagte kravene til medvirkning iht. plan- og bygningsloven. Alle som ønsker det, kan sende inn merknad til reguleringsplanen. Det kan du gjøre ved varsel om oppstart av reguleringsplanarbeid, varsel om utvidelse av plangrenser, og når reguleringsplanene legges ut til offentlig ettersyn og høring. Merknadsportalen vil være åpen i annonsert merknadsperiode. Merknader til planarbeidet i disse fasene er formelle og behandles skriftlig gjennom planprosessen og den kommunale saksbehandlingen av reguleringsplanene.
De formelle kravene til planprosess for reguleringsplaner er regulert i plan- og bygningsloven(PBL) § 12-8 og § 12-15. Disse bestemmelsene utfylles av forvaltningslovens regelverk og de generelle bestemmelsene om medvirkning i plan- og bygningsloven(PBL), kapittel 5.
Merknadsportalen vil være åpen i annonsert merknadsperiode.